Usein kysyttyä

 

ISÄNNÖINTITOIMISTOA VAIHTAMASSA?

Usein kuulee puhuttavan, että isännöintitoimiston vaihtaminen on taloyhtiön hallitukselle hankalaa ja työlästä. Siksi päätimme selventää muutamia monia askarruttavia kysymyksiä:

Onko isännöintitoimiston vaihtaminen meille työlästä?
– Ei. Isännöinti Taimi Oy hoitaa sopimuksen hyväksymisen jälkeen tarvittaessa kaikki isännöintitoimiston vaihtoon liittyvät käytännön asiat. Käytännössä hallitukselle jää siis vain päätöksen tekeminen.

Kuinka pian uusi isännöitsijä voi aloittaa taloyhtiön asioiden hoitamisen?
– Käytännössä useissa isännöintisopimuksissa on 1-3 kk irtisanomisaika.

On hankala ymmärtää, mitä isännöintitoimiston veloitukseen loppujen lopuksi kuuluu:
– Kun taloyhtiö pyytää tarjouksen Isännöinti Taimi Oy:ltä, käymme kanssanne yhdessä läpi tarjouksen tarkan sisällön erillisveloitushinnastoineen ja tehtäväluetteloineen.

Onko hallituksen pakko kilpailuttaa isännöintisopimus?
– Ei ole. Jos sopimuksen kilpailuttaa, kannattaa varmistaa, että painottaa omassa valinnassaan omalle taloyhtiölle tärkeitä asioita. Halpa hinta ei välttämättä ole paras valinta, jos sillä ei saa mitään muuta kuin pelkkää sanahelinää.

Onko hallituksen pakko valita halvin tarjous?
– Ei ole, hallitus voi itse määrittää mitkä ovat uuden isännöintitoimiston/isännöitsijän valintaperusteet. Kannattaa tarkistaa, että valitulla isännöitsijällä on jokin isännöintialan koulutus suoritettuna.

Kuka taloyhtiössä päättää isännöintitoimiston vaihtamisesta?
– Isännöintitoimiston vaihtamisesta ja uuden isännöitsijän valinnasta päättää taloyhtiön hallitus, ei yhtiökokous.

Vaihtuuko taloyhtiön pankkitili?
– Ei vaihdu. Taloyhtiön pankkitilit pysyvät samana isännöintitoimiston vaihdosta riippumatta. Isännöinti Taimi Oy on pankeista riippumaton isännöintitoimisto, joten voimme tarvittaessa hoitaa erilaisten sopimusten kuten lainojen, pankkipalvelujen, vakuutusten yms. kilpailuttamisen.

”Isännöitsijänä minulle palkitsevinta on tyytyväinen asiakas ja huolella hoidettu kiinteistö.”

Pia Rauvanto

yrittäjä, isännöitsijä